Blog Yazıları

Alarm yok vana kapalı

Bilirkişi raporu 4 işçinin nasıl öldüğünü ortaya koydu: Alarm yok vana kapalı. Kocaeli’ndeki bir tekstil fabrikasında çıkan ve 3’ü Suriyeli, biri Afgan olmak üzere 4 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin bilirkişi raporu çıktı.

Detay

IP Koruma Sınıfları ve IP Kodları

Mekanik veya elektrikli ürünleri kullanılacakları ortama uygun olarak seçmemiz gerekmektedir. Kullanılacak ürünün tasarımı, kullanılacağı ortam koşullarına uygun değilse, o zaman ürünün arıza yapma olasılığı oldukça yüksektir. Bu yazıda ürünlerin çalışabileceği ortam şartlarını gösteren IP kodlarını, bu kodların anlamlarını ve kullanım alanlarını okuya

Detay

Bir İş Yerinde Yangın Çıktığında Ne Yapmalı?

Bu yazıyla işletmenizdeki yangına karşı acil durum planının uygulanmasını gözden geçireceğiz.

Detay

Rusya’da alışveriş merkezinde yangın

Rusya’da bir alışveriş merkezinin üst katında bulunan kafede sabaha karşı yangın çıktı. Kısa süre içinde alışveriş merkezi alevler içinde kaldı.

Detay

Yangın Söndürmede Doğru Müdahale

Yangın Söndürmede Doğru Müdahale İstenmeyen Sonuçları Ortadan Kaldırıyor

Detay

Yangın Riskine Karşı Önlem Alınması

Yangın Riskine Karşı Önlem Alınması Büyük Felaketleri Ciddi Oranda Önlüyor Kurum, kuruluş ve iş yerlerinde yangını önleyici tedbirler iki kısımda alınmalıdır.

Detay

Geçmişten Bugüne Yangın Alarm Sistemleri

Endüstrileşme ve buna bağlı olarak teknolojinin gelişimi ile erken yangın algılama imkanı elde edilmiş ve uyarılar el zili veya çıplak insan sesi yerine 1800lerin ortalarında telgraf ile tehlike durumu bir noktadan bir noktaya aktarılmıştır. Bu işlem modern zamanlarda çeşitli elektromekanik ya da elektronik sesli ve/veya ışıklı uyarı cihazları ile yapılmaya başlanmışt

Detay

Yangına Karşı Alınması Gereken Önlemler

Kurum, kuruluş ve iş yerlerinde yangını önleyici tedbirler iki kısımda ele alınır;Yapısal bakımdan yangından korunma:

Detay